Født med ski på beina?

«Jeg er hun som gikk bakerst og surmulte på skolens obligatoriske skidag»

Kommentar: I 37 år hatet jeg å gå på ski. Helt til den ene turen som forandret alt.

I vår familie er vi ikke akkurat født med ski på beina. Men det hender at jeg lar meg dra ut på skitur - eller tur til butikken for å kjøpe smågodt som det også heter. Foto: Birgitte Hoff Lysholm
I vår familie er vi ikke akkurat født med ski på beina. Men det hender at jeg lar meg dra ut på skitur - eller tur til butikken for å kjøpe smågodt som det også heter. Foto: Birgitte Hoff Lysholm Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Jeg er hun som vitset på egen bekostning for å kompensere for manglende teknikk og overdrev snømangelen i min barndomsbygd på Vestlandet, alt for å slippe å dras ut i marka.

For det er liksom ikke måte på hvor ustanselig oslofolk kan tyte om denne marka! Om Swix og glid og Skjennungstua og gudene veit. Selv folk jeg aldri har sett på som særlig aktive og spreke i sommerhalvåret, kryper ut av sin lune vinterhule så snart snøen ligger og løypene er klare. Her er ingen boblejakker i sikte, det er klær som brukes kun til skiformål og det ser så proft og dyrt ut atte hjælp.

Sjøl har jeg bare to vinterjakker: En boblejakke som er mer varm enn fin, og en kåpe som er mer fin enn varm. Og behovet for markaklær har naturlig nok aldri meldt seg – da kunne jeg jo vært nødt til å bli med på tur.

Jeg kan gjerne spasere, helst i pratetempo, men ski er liksom så … strevsomt. Du skal gå til du svetter, du skal gå langt, du skal være en sliter. En som bare går på, som aldri gir deg men går for Konge og Fedreland og Norske flagg og Ja vi elsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer