Lill Lindfors er blitt 80 år:

«Jeg har jobbet for å møte mine egne behov mer enn hennes, om jeg skal være helt ærlig»

Lill Lindfors skulle gjerne ha vært en sånn mormor som alltid er tilgjengelig for barnebarnet. Det er bare ikke blitt sånn.

Jubilant: 12. mai fylte Lill Lindfors, eller Maj Lillemor Lindfors, som hun egentlig heter, 80 år. Foto: Agnete Brun/Dagbladet
Jubilant: 12. mai fylte Lill Lindfors, eller Maj Lillemor Lindfors, som hun egentlig heter, 80 år. Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Datteren Petronella og barnebarnet Tindra er viktige i livet hennes. Lill Lindfors vil gjerne være den perfekte mormor, men medgir at hun ikke helt er der. Hun bor på Öland, og barn og barnebarn er i Stockholm.

– Min drømmesituasjon ville jo vært at jeg var tilgjengelig hele tiden. Jeg vil gjerne være den voksne personen som hun kan fortelle ting til og som ikke sladrer til foreldrene. Være en hun kan ha en fortrolig samtale med, sier hun.

– Jeg tenker at det er en stor ressurs å ha en voksen person som blir en mentor. Det er sånn jeg ser det. Det synes jeg at jeg har viet for lite tid til. Jeg har jobbet for å møte mine egne behov mer enn hennes, om jeg skal være helt ærlig, sier Lill.

Me too

Forbildene er foreldrene Nils og Katri. Moren spesielt. Lill mener hun så andre mennesker på en innsiktsfull, human måte.

- Kanskje hadde det med jobben hennes som sykepleier å gjøre. Dessuten opplevde hun Helsinki under andre verdenskrig. Hun var der for meg også senere i livet da jeg skilte meg. Pappa syntes det var veldig plagsomt. Det inngikk ikke i hans forestillingsverden i det hele tatt, sier Lill og forteller at Katri hadde sine egne erfaringer å hente forståelse fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.