Jessica sørget da sønnen flyttet hjemmefra:

- Jeg måtte minne meg selv om at han ikke var død

Eldstesønnen etterlot et tomrom i kjernefamilien da tiden var inne for å flytte hjemmefra.

Når savnet blir for stort, trøster Jessica seg med barndomsbilder av eldstesønnen. Yngstemann bor fortsatt hjemme. Foto: Jennifer Glans
Når savnet blir for stort, trøster Jessica seg med barndomsbilder av eldstesønnen. Yngstemann bor fortsatt hjemme. Foto: Jennifer Glans Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jessica, Jesper og deres to sønner var en sammensveiset familie som tilbragte mye tid sammen. Så, plutselig, var de bare tre. Selv om eldstesønnen ikke flyttet langt, kjente Jessica på et stort tomrom.

- Det føltes som vi aldri mer skulle sees, medgir hun.

Da sønnen Rasmus flyttet hjemmefra, ba han mamma om hjelp med gardiner. Hele familien hjalp til med å bære pappesker. Sønnens leilighet lå i samme hus som resten av familien, likevel føltes det for Jessica som at han forsvant for alltid.

– Det var en ekstrem tomhet. Det føltes nesten som om han var død, forteller Jessica Hedrén (46).

Første kvelden sendte hun tjue meldinger for å spørre hvordan han klarte seg. Det føltes umulig å åpne døra til gutterommet hans, den nye hverdagen klarte hun ikke å se for seg. For selv om lillebror Dennis fortsatt bodde hjemme, var ingenting som før.

– Det var bare det at jeg var så vant til å si «hadet» før jeg gikk på jobben, og spørre hvordan dagen hadde vært da jeg kom hjem. Nå hadde jeg bare ett barn å si det til, husker Jessica.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer