Aldri for seint å prøve noe nytt:

- Jeg skal aldri mer si aldri

Kommentar: Jeg trodde jeg var for gammel til å prøve noe nytt. Helt til jeg ble fullstendig hekta på en helt utenkelig hobby.

Aase Dotterud og mannen Gerhard Anthun reiste på ferie for å slappe av ved bassenget og lese bøker. Det var planen. helt til Aase ble hekta. Foto: Privat
Aase Dotterud og mannen Gerhard Anthun reiste på ferie for å slappe av ved bassenget og lese bøker. Det var planen. helt til Aase ble hekta. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): - Snorkle? Jeg? Aldri!

Ektemannen var hakket mer positiv. Ingen av oss kunne i vår villeste fantasi ha forutsett hvordan ferieuken skulle ende.

Senioruke i varmen

Det er mørk november når ektefellen og jeg vender nesa mot Egypt og Sharm el-Sheik, et sted vi bare har hørt om og aldri besøkt. Med en «senioruke» til gode har vi mulighet til å ta fri.

Planen er å stappe noen gode bøker i bagen sammen med badetøy, og rett og slett bare ha en skikkelig lat uke på en solseng. Temperaturen ligger på 25 grader både til lands og til vanns og faren for regn er lik null.

Rødehavet er salt, forfriskende, klart og ikke minst varmt. Å kaste seg ut i vannet er en fryd for en frossen senior. Jeg sparker plutselig borti noe og skjønner at her er det korallrev som ligger like under vannflaten. Det gjør faktisk litt vondt, og jeg får skrubbsår på foten etter bare ti svømmetak.

Kanskje det blir å ligge ved bassenget, hvis svømmingen innebærer fare for liv og helse?

På informasjonsmøtet etter frokost skjønner vi raskt at det er snorkling som gjelder om vi skal få maks ut av ferien. Rundt oss sitter det ferierende som elsker Egypt og er habile snorklere. Selv har jeg aldri iført meg snorkel og dykkermaske. Med tre små barn hadde jeg mer enn nok med å hjelpe dem av og på med svømmeutstyr, da det var aktuelt. Som 60 + tenker jeg at dette ikke er noe jeg har lyst til å prøve. I det hele tatt. Ektemannen er noe mer positiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer