Orden på kjøkkenet

Kan du dette bæreposetrikset?

Slik får du orden på bæreposer, kildesortering, og alt det andre rotet i kjøkkenskapet.

Pakketriks: Posene kan pakkes til en liten ball på 3 sekunder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Pakketriks: Posene kan pakkes til en liten ball på 3 sekunder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no):

Gå til Vi.no-forsiden

Kildesortering, bæreposer og vaskemidler, det er mye som skal få plass i kjøkkenskapet. Trøsten er at det er ganske enkelt å få slutt på kaoset. Noen smarte tips, enkle innkjøp, og litt fiksing så er problemene løst.

Les mer: Hva med en urtehage i kjøkkenskuffen?

Kildesortering

Har du et eldre kjøkken er det ikke bygget med de smarte løsningene du finner på moderne innredninger. Det betyr at du må gjøre tilpasninger. Det smarteste er kanskje å flytte hele sorteringen ut av skapet, og plassere det fritt på gulvet. Her finnes det beholdere som er fine å se på, og som gjør sorteringen svært enkel. Kan du leve med å ha dette på gulvet, har du plutselig fått et hav av plass i benkeskapet.

Les mer: Elektriske knivslipere er noe fanden har skapt

En ikke fullt så drastisk løsning er å flytte kun en av beholderne ut. Gjerne den som fylles opp fortest, restavfall eksempelvis. Da kan du spandere på deg en lekker designbøtte som samtidig vil pynte opp kjøkkenet.

Insisterer du på å ha alt i skapet kan beholderne gjøres langt mer tilgjengelige med dette enkle tiltaket: Kjøp det som kalles en uttrekksvogn. Det er et stativ med en skuff som kan trekkes ut. Her finnes det mange varianter som kan ettermonteres i de fleste kjøkkenskap. Da er det bare å plassere beholderne på rekke og rad, gjerne den du bruker mest ytterst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer