Tilfluktsrom

Kun 1 av 4 vet hvor nærmeste tilfluktsrom er

De over 60 har spesielt dårlig kjennskap til møtesteder ved krisesituasjoner og kommunenes beredskapsplaner. Kun 1 av 4 vet med sikkerhet hvor nærmeste tilfluktsrom er.

HVOR ER NÆRMESTE TILFLUKTSROM? Det er kommunen som har ansvaret for vedlikehold av offentlige tilfluktsrom, som skal gi vern til de som som befinner seg i nærheten. Foto: Kristin Sørdal
HVOR ER NÆRMESTE TILFLUKTSROM? Det er kommunen som har ansvaret for vedlikehold av offentlige tilfluktsrom, som skal gi vern til de som som befinner seg i nærheten. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er veldig mange som nå søker etter tilfluktsrom på Google. «Kart tilfluktsrom» og «nærmeste tilfluktsrom» er blant det mange nå søker etter.

NRK skriver at dette skjer samtidig som konflikten mellom Russland og Ukraina har preget nyhetsbildet - og at Rådet for psykisk helse ikke er overrasket over at folk nå søker på dette, fordi behovet for ro og forutsigbarhet rokkes ved når det er en krig på gang.

Ifølge en større rapport om nordmenns egenberedskap som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) utga i januar 2021, er det mange som ikke vet hvor nærmeste tilfluktsrom er eller som kjenner til kommunens møtested ved ulykker eller kriser - eller som kjenner til kommunens beredskapsplan.

Og den største aldersgruppen som ikke har kunnskap om dette, er de over 60:

Blant de over 60 år svarer hele 64 prosent at de ikke vet om kommunen har et fast møtested ved større ulykker eller kriser.

Rapporten forteller også at:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.