Overgangsalder

Lanserer spesielle «menopause-klær»: Dette svarer kleseksperten

Hetetokter kan være et stort problem for kvinner i overgangsalderen. Nå lanserer kleskjede en egen «menopause-kolleksjon» spesielt for denne målgruppa. Tekstilekspert mener imidlertid det er andre stoffer som kan egne seg bedre.

HETETOKTER? Overgangsalderen kan medføre plagsomme hetetokter - og dermed utfordringer med svette klær. Nå lanserer kleskjeden Lindex en egen menopause-kolleksjon med plagg laget av polyamid. Kleseksperten anbefaler imidlertid andre typer tekstiler, som ikke er syntetiske. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
HETETOKTER? Overgangsalderen kan medføre plagsomme hetetokter - og dermed utfordringer med svette klær. Nå lanserer kleskjeden Lindex en egen menopause-kolleksjon med plagg laget av polyamid. Kleseksperten anbefaler imidlertid andre typer tekstiler, som ikke er syntetiske. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Overgangsalderen treffer svært ulikt - og der noen knapt merker annet enn av menstruasjonen forsvinner, kan den by på store utfordringer for andre. Hetetokter er noe som kan terrorisere mange, både på natt og dag - selv om du absolutt ikke må ha hetetokter for å være plaget av overgangsalderen.

Nå har kleskjeden Lindex lansert en egen menopause-kolleksjon med klær - spesielt rettet mot kvinner som er plaget med hetetokter i overgangsalderen.

Ifølge produsenten skal klærne ha en spesiell teknologi som, ifølge reklamen, skal gi klærne fuktavledende og hurtigtørkende egenskaper - og skal frigjøre varme tilbake til huden når hetetokten er over og du begynner å fryse.

Men hva tenker tekstilekspertene om dette? Er dette noe som kan fungere, slik produsenten lover? Vi har spurt Ingun Grimstad Klepp, professor i klær og bærekraft ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet. Hva hun sier om produktene, basert på tekstilenes egenskaper, kan du lese nedenfor. Men først litt om stoffet som menopause-kolleksjonen er laget av, som også får Klepp til å uttale dette som du kan lese mer om nedenfor:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.