Snekre levegg

Levegg på en formiddag

Det finnes en snarvei om du vil ha en levegg på den raske måten

Uttrekkbar: Leveggen er laget av ferdige elementer som er satt sammen med hengsler. (På bildet har vi juksa: Samme element er fotografert flere ganger og satt sammen i photoshop) Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Uttrekkbar: Leveggen er laget av ferdige elementer som er satt sammen med hengsler. (På bildet har vi juksa: Samme element er fotografert flere ganger og satt sammen i photoshop) Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Skal du ha en solid levegg, så er det anbefalt å sette den opp på den skikkelige måten, som Vi.no skrev om nylig.

Vil du slippe unna jobben med fundamentering, kan du gå for en foldbar levegg. Slike vegger kan kjøpes ferdig, eller du kan lage en selv slik den vi viser her.

Leveggen tar utgangspunkt i ferdige, smale elementer. Slike får du kjøpt i byggevarebutikken. Disse setter du sammen sammen med hengsler. Da står veggen oppreist ved egen hjelp, og kan foldes sammen akkurat som et skjermbrett.

Veggen egner seg på uteplasser med et plant, fast underlag, og det bør ikke være alt for vindutsatt.

Les også:Hvordan snekre en benkRett opp en skjev dørUnngå råtten terrasseHvordan sage rett

Lengden på veggen begrenses av antall elementer og vekt. Hvert element veier rundt sju kilo. Blir det for tungt, blir veggen også vanskelig å folde sammen. Alternativet er å sette hjul under. Da skrur du fast en liten kloss på bunnlisten på hvert av elementene slik at det blir feste for et hjul.

Likte du artikkelen? Vi inviterer våre beste lesere til å følge Vi.no på Facebook og motta vårt nyhetsbrev én gang per uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.