Sopp

- Ligger an til rekordår

2023 er et sjeldent godt soppår mange stedet i landet - og for soppkontrollen ligger det an til rekordår. Men mye sopp betyr også mye giftig sopp.

MYE SOPP: Det er mye sopp i skogen mange steder i landet nå. Det er mye rødskrubb og brunskrubb i år, som mange dermed er nysgjerrige på. Foto: NTB/Shutterstock
MYE SOPP: Det er mye sopp i skogen mange steder i landet nå. Det er mye rødskrubb og brunskrubb i år, som mange dermed er nysgjerrige på. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er et sjeldent godt soppår på Østlandet og bra på Sørlandet og Vestlandet. Nord-Norge er for tørt, foreløpig, sier Pål Karlsen, daglig leder i Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF), til Vi.no.

Han forteller at det på Østlandet har vært noe fantastiske uker for steinsopp - noe som ser ut til å fortsette. Men kantarellen, «skogens gull», har det ifølge Karlsen vært mindre av i år.

Rekordår for soppkontroll-app

Norges sopp- og nyttevekstforbund er en sammenslutning av lokale foreninger som blant annet arrangerer fysiske soppkontroller og som tilbyr digital hjelp til soppkontroll i appen Soppkontroll (Apple store, Google Play og pc).

I år er det planlagt over 300 fysiske soppkontroller over hele landet.

- Men det er i appen vi i år har hatt enorm pågang. Der ligger det an til et rekordår, forteller Karlsen.

- Bare sist søndag hadde nær 3500 innsendte sopper - og vi måtte ha åtte soppkontrollører i sving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.