Bunad

Lykken er en sommerbunad

Men sommerbunaden var ikke død - i alle fall ikke for Vi.no's lesere.

BUNAD-LYKKE: Leserne er veldig glade sine sommerbunader, som du også kan lese om og se flere bilder av på Vi.no's Facebook-side. Her kan du se noen av de lykkelige bunadseierne: Gunn Evy Johnsen i sin hverdagsbunad fra Aust-Agder til venstre, Eva Jørgensens blåtøybunad fra Telemark som nummer to fra høyre og Heidi J. Baadstøe-Mork i sin Rondastakk ytterst til høyre. Foto: Privat/gjengitt med tillatelse
BUNAD-LYKKE: Leserne er veldig glade sine sommerbunader, som du også kan lese om og se flere bilder av på Vi.no's Facebook-side. Her kan du se noen av de lykkelige bunadseierne: Gunn Evy Johnsen i sin hverdagsbunad fra Aust-Agder til venstre, Eva Jørgensens blåtøybunad fra Telemark som nummer to fra høyre og Heidi J. Baadstøe-Mork i sin Rondastakk ytterst til høyre. Foto: Privat/gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I mai skrev Vi.no en artikkel om bunaden som forsvant: Sommerbunaden - eller hverdagsbunad eller blåtøysbunad som den også ble kalt. Ull var erstattet med bomull, stakken var kortere - og skjorta like så. Den hadde sin klare plass i trendbildet, før den plutselig ble glemt.

Men det er tydelig at det er mange av Vi.no sine lesere ikke helt har glemt sommerbunaden.

I kommentarfeltet på Facebook er det nemlig mange som har delt både bilder og historier om sine sommerbunader. Gunn Evy og Heidi er to av leserne som gladelig forteller om bunadene sine og hvor de kommer fra. Det kan du lese nedenfor.

Du kan også se alle bildene av lesernes flotte sommerbunader og lese historiene om du klikker deg inn på denne posten på Facebook.

- Så fornøyd med blå hverdagsbunad fra Aust-Agder

Gunn Evy Johnsen er en av leserne som gjerne lar oss vise bildet av bunaden sin. Hun forteller også litt om den:

- Min bunad er hverdagsbunad fra Aust-Agder. Den er sydd på Husfliden i Arendal og jeg fikk den sydd til en konfirmasjon i Sverige for 20 år siden, forteller Gunn Evy til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.