Riktig lagring av tørrvarer

Lys og varme er hovedproblemet

For å unngå at nøtter og frø harskner og slippe unna småkryp i forkostblandingen, bør du lagre både nøtter, frø og tørket frukt riktig. Her kan du lese mer om hvordan.

RIKTIG LAGRING: Både nøtter, frø og tørket frukt bør lagres riktig. Les hvordan i artikkelen under. Foto: NTB
RIKTIG LAGRING: Både nøtter, frø og tørket frukt bør lagres riktig. Les hvordan i artikkelen under. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Svært mange tørrvarer har veldig god holdbarhet, men ved feil oppbevaring kan det gå ut over kvaliteten på matvarene.

Dette gjelder ikke minst nøtter og frø. Du bør også være obs på hvordan du lagrer tørket frukt og frokostblandinger som gjerne inneholder både nøtter, frukt og frø.

Kan harskne ved feil lagring

Nøtter og frø inneholder som kjent en del fett, dermed kan de harskne ved feil lagring.

Ifølge Matvett.no er det kontakt med luft som gjør at de harskner raskere. Umettede fettsyrer, som både frø og nøtter inneholder, oksiderer lett, og dette gir vond lukt og smak. Oksidasjonen skjer raskere i høy temperatur og lys. Derfor lønner det seg å oppbevare nøtter og frø kjølig, tett og mørkt.

Altså er en kald bod gunstigere for langvarig oppbevaring, enn et varmere kjøkkenskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.