Hagebelysning

Lyse tider året rundt

Britt-Marie og Per kommer aldri til å vende tilbake til mørket. Etter at hagebelysningen ble installert, har hagen fått en ny og enda mer viktig mening. – Vi har nok blitt litt avhengige, sier de.

ÅPNER OPP: Når skumringen faller, tennes belysningen automatisk, og Britt-Marie og Pers hage blir som et ekstra rom. Lyspunkter på flere steder gir hagen både bredde og dybde. Foto: Annie Jähde
ÅPNER OPP: Når skumringen faller, tennes belysningen automatisk, og Britt-Marie og Pers hage blir som et ekstra rom. Lyspunkter på flere steder gir hagen både bredde og dybde. Foto: Annie Jähde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I takt med at mørket faller stadig tidligere på, forsvinner også hagen inn i skyggene. Men med bare noen få belysningspunkter forandres alt, og hagen får et liv også i den mørke årstiden.

Da Per Lindström og Britt-Marie Winbo, som har en villahage på 800 kvadratmeter i Skåne i Sverige som de bygget om sammen med huset i 2018. De planla hagedesigneren også belysning.

– Jeg var skeptisk først, men belysningen har virkelig skapt en merverdi, og nå kan vi ikke tenke oss å være uten den, sier Britt-Marie.

Lyset gir trær, busker og høyt gress et spennende uttrykk, punktmarkerer vakre urner og dekorasjoner og skaper dybde på flere nivåer. Det gir mange interessante blikkfang, og hele hagen oppleves varm og velpleid. Det er egentlig hvordan hagen oppleves innenfra som er det største poenget med belysning. Britt-Marie og Per demonstrerer når vi står i stuen hvordan med å slukke belysningen.

Utenfor de store vinduene blir det plutselig kullsvart. Det er som å stirre inn i en massiv svart mur, det føles nesten litt ubehagelig, og man vil bare dra for gardinene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer