Identifiserer seg ikke med rollen som bestemor:

- Mamma bruker smittevern som unnskyldning for å slippe å se barnebarna

Ti måneder etter at foreldrene isolerte seg i ferieleiligheten i utlandet, skulle datteren ønske de i det minste ga uttrykk for savn av barnebarnet på to år. Er det greit å «velge bort» barnebarn?

- VI HAR ALT VI TRENGER: Ikke én gang har foreldrene gitt uttrykk for at de savner familien sin. Snarere tvert imot, uttrykker de ofte glede over at de har alt de trenger der de er. Nå er det ti måneder siden de isolerte seg i ferieleiligheten i utlandet, og datteren mener barnebarnet på to år ikke kommer til å huske dem. Illustrasjonsfoto: NTB
- VI HAR ALT VI TRENGER: Ikke én gang har foreldrene gitt uttrykk for at de savner familien sin. Snarere tvert imot, uttrykker de ofte glede over at de har alt de trenger der de er. Nå er det ti måneder siden de isolerte seg i ferieleiligheten i utlandet, og datteren mener barnebarnet på to år ikke kommer til å huske dem. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- De spør ikke om bilder, lurer ikke på hvordan hun har det. Det er som om de velger å bare forholde seg til meg, og ikke familien min, sier datteren som vi her kaller «Monica» (39). Hun ønsker å være anonym av hensyn til familien.

Da coronaen kom til Norge og samfunnet stengte ned i mars, tok foreldrene hennes rådet svært bokstavelig: De rømte til ferieleiligheten i utlandet. Siden ble det innført ti dagers reisekarantene for alle som ankommer Norge fra røde land, og de ti dagene har ikke foreldrene ønsket å ta for å kunne møte familien sin.

- Til jul overførte de noen kroner som de ba meg fordele som jeg ville, som julegave. Det føles som å ha kontakt med en perifer tante. Det er så lite foreldrenærhet i det, sier «Monica».

- Situasjonen er trist

Foreldrenes distansering handler ikke først og fremst om smittevern, mener hun. Pandemien kom heller som en kjærkommen unnskyldning til å ta ut enda mer avstand enn de allerede hadde gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer