Dødsrydding:

Margareta rydder for livet - før døden

- Jeg vil virkelig ikke at mine barn og barnebarn skal måtte håndtere et berg av etterlatenskaper den dagen jeg er borte, sier Margareta Magnusson (83).

GLAD I Å MALE: Margareta elsker å tegne og male, så derfor tar hun vare på alle penslene sine. Foto: Stefan Nilsson
GLAD I Å MALE: Margareta elsker å tegne og male, så derfor tar hun vare på alle penslene sine. Foto: Stefan Nilsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Hjemme hos forfatteren av boka Dødsryddig er det ikke helt tomt. Det ser egentlig ut som hjemme hos hvem som helst. Men Margareta Magnusson er den svenske kvinnen som har skrevet en bok om stadig å være på «rensende fot», om verdien av å rasjonalisere bort og å finne sinnsro i det å ikke eie for mange ting.

Les også: Tapte 7000 i måneden på å jobbe lenger

Å «dødsrydde» betyr også at du gjør det enklere for etterkommerne den dagen du ikke er mer. Men det er ikke først og fremst døden det handler om.

– Man må ikke forveksle «dødsrydde» med «dødrydde». Dødsrydde er når du stadig legger vekk og organiserer tingene dine, som en livsstil, uansett alder. Å snakke om «dødsrydde» er noe av det samme som at du sier at noe er «dødskult» eller at du er «dødsforelsket», slår Margareta fast.

Oversatt til 20 språk

– Dødrydde er derimot når noen må rydde etter at du er død. Jeg vil virkelig ikke at mine barn og barnebarn skal måtte håndtere et berg av etterlatenskaper den dagen jeg er borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.