- Merkelig at folk har behov for å stjele et par meter garn

Garnbutikken ville gi kundene sine en ekstra service, men opplevde å bli lurt.

SMÅTJUVERI: Garnbutikken oppdaget at nøstene som ble byttet inn ofte manglet noen meter. Illustrasjonsfoto: NTB
SMÅTJUVERI: Garnbutikken oppdaget at nøstene som ble byttet inn ofte manglet noen meter. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I flere år har garnbutikken Hold Maska på Eidsvoll tilbudt innbytte av garn, som en service til kundene sine.

- Når de kjøper garn til en genser står det for eksempel i mønsteroppskriften at de trenger tolv nøster. Da tilbyr vi dem alltid å ta med seg et ekstra slik at de er sikret å få samme innfarging, og så videre. Kundene føler seg dermed trygge på at de har nok garn til prosjektet. Bruker de ikke garnet, tilbyr vi innbytte, forklarer innehaver Nina Lien.

Etter hvert har butikkpersonalet imidlertid oppdaget uregelmessigheter ved garnet som blir levert inn.

- Andre kunder som kjøper det innbyttede garnet forteller at de finner mange små trådstumper inni nøstene, som folk tydeligvis har lagt inn for at vekten skal bli riktig når de har forsynt seg med noen meter. Det hender også at nøstene blir levert inn selv om vekten avviker, forteller Lien.

Strengere regler

Hold Maska har dermed sett seg nødt til å opplyse kundene om at de nå må innføre nye og strengere regler for innbytte av garn: Nøstene veies når de leveres inn, kassalappen må vises, og nøstene må være rene. Det siste skyldes at nøstene tidvis leveres med kaffesøl. Noen ganger oppdager personalet for sent at nøstene er falmet eller ødelagte og kjøpt et annet sted. De finner i tillegg grunn til å tro at enkelte bytter inn garn de først har stjålet i butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.