Historien om Patty Hearst fanget verden:

Milliardærdatteren ranet banker med sine kidnappere

Ingen visste om den unge arvingen var i live flere måneder etter at hun ble kidnappet. Så ble hun fanget av et overvåkingskamera - idet hun ranet en bank.

Verden holdt pusten da dette bildet dukket opp. For var det ikke den kidnappede milliardærarvingen Patty Hearst, i ferd med å rane en bank sammen med sine kidnappere? Foto: AP Photo/FBI/NTB Scanpix
Verden holdt pusten da dette bildet dukket opp. For var det ikke den kidnappede milliardærarvingen Patty Hearst, i ferd med å rane en bank sammen med sine kidnappere? Foto: AP Photo/FBI/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Hele verden fulgte historien i sjokk og spenning: Patty Hearst var rikmannsdatteren som ble kidnappet, slo seg sammen med sine kidnappere og ble kriminell.

Patricia «Patty» Hearst holdt geværet høyt og skuddklart da hun 15.april 1974, sammen med flere andre medlemmer av terrorgruppen SLA, gikk inn dørene til Hibernia Bank i San Francisco.

Bildene fra overvåkingskameraet spredtes raskt over hele verden: Datteren til en av USAs rikeste familier hadde vært forsvunnet siden hun ble kidnappet noen måneder tidligere. Nå fikk verden se bevis på at hun var i live. Hun var blitt venstreradikal som ranet banker for å finansiere kampen mot kapitalismen!

Men alt var ikke som det til å begynne med så ut til å være.

Bankranet hadde en forhistorie som startet vinteren samme år. Patty var en av flere tusen unge studenter ved University of California i Berkeley. Bare én ting skilte henne fra medstudentene: Hun var mediemagnat William Randolph Hearsts barnebarn og arving til en enorm formue. Til tross for rikdommen levde familien et relativt normalt liv og ingen av de fem døtrene hadde livvakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.