Ulykkelige besteforeldre

- Mormor er bedre
enn farmor

Ikke alle er lykkelige besteforeldre. Det finnes besteforeldre som blir valgt bort eller forfordelt. Det handler ofte om at mormor blir valgt framfor farmor.

VERDIFULLT SAMVÆR: De fleste besteforeldre setter pris på å få et godt forhold til barnebarna sine. Men noen føler seg tilsidesatt og får ikke den tiden med barnebarna de skulle ønsket. Foto NTB Scanpix.
VERDIFULLT SAMVÆR: De fleste besteforeldre setter pris på å få et godt forhold til barnebarna sine. Men noen føler seg tilsidesatt og får ikke den tiden med barnebarna de skulle ønsket. Foto NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Forskning viser at de sterkeste relasjonene i en familie generelt er mellom mor, datter og datterdatter. Oddbjørn Evenshaug, som er pedagog, forsker og lærer ved Pedagogisk forskningsinstitutt, bekrefter dette. Det har kanskje alltid vært slik at det er en mor som ordner det meste fra barnet blir født. Sånn fortsetter vanen, og mormor blir førstevalget.

Her er et eksempel fra terapirommet:

Unni og Karsten er farmor og farfar til to barnebarn på 5 og 2 år. Deres store sorg er at de har så lite kontakt med sine barnebarn. De spør og spør, men får bare det samme svaret; «det passer nok ikke denne gangen». Dette har vart i flere år, men har blitt verre etter at minstemann ble født. Farmor og farfar skjønner ikke hva som er grunnen, eller hva de har gjort galt.

De har ringt og skrevet brev, uten å få svar. Farfar har etter hvert overtatt rollen for farmor, som ikke orker mer, hun bare gråter og er lei seg. Det er farfar som tar kontakt med meg for hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.