Dette krangler vi om nå:

Én ting irriterer vettet av naboen

De siste tiårene er ordensreglene i borettslag blitt stadig mindre omfattende. Men én ting har vi mindre toleranse for nå enn før.

Hva vi irriterer oss mest over ved naboene har endret seg de siste ti-tjue årene. Plagen flest klager over nå, var det få som klaget over før. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
Hva vi irriterer oss mest over ved naboene har endret seg de siste ti-tjue årene. Plagen flest klager over nå, var det få som klaget over før. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi fikk lite henvendelser om at folk var plaget av naboens røyking tidligere. Det er først de siste årene folk er blitt plaget av røyk, det fører til sinne og aggresjon, forteller Anders M. Håvardstun, avdelingsleder for næring og juridisk rådgivning i BOB, Vestlandets største boligbyggelag.

- Ikke er det så mye å gjøre med det heller, du kan ikke si at noen ikke kan røyke i egen leilighet eller på privat balkong.

Også i Trondheim er det naboens røyking som seiler opp på klagetoppen hos TOBB, Midtnorges største boligbyggelag.

- Gjenspeiler tidsånden

- Det har skjedd en del endringer i borettslag de siste tiårene. Mye er basert på holdningene folk har til hverandre, sånn sett gjenspeiler ordensreglene tidsånden, mener Jomar S. Jensen, leder for forvaltningsavdelingen i TOBB.

For de som har bodd i samme nabolag gjennom generasjoner, er det gjerne selvsagt at man ikke henger ut klær til tørk på søndager, eller at barna ikke får bråke i timene etter middagstid. Etter hvert som nye generasjoner er kommet til, blir både ordensregler og uskrevne regler utfordret. Forvaltningssjef Johnny Ademaj i Obos, boligbyggelaget med over 300 000 medlemmer, bekrefter at de har sett vesentlige endringer i holdning og ordensregler i de ulike borettslagene de er forretningsfører for de siste ti-tjue årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.