- Nå får det være nok, Apple!

Generalsekretær i Seniornett, Kristin Ruud, reagerer kraftig på at iPhone slutter å oppdatere iOS14, som gjør at eldre iPhoner ikke blir smarte lenger.

REFSER APPLE: Kristin Ruud, generalsekretær i Seniornett, er sint på den korte levetiden til en iPhone, som hun mener går ut over eldre. Foto: Seniornett
REFSER APPLE: Kristin Ruud, generalsekretær i Seniornett, er sint på den korte levetiden til en iPhone, som hun mener går ut over eldre. Foto: Seniornett Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Apple varsler nå at de slutter å oppdatere iOS 14, selv om hele 30 prosent av iPhone-brukerne ikke har oppdatert til iOS 15.

Vi vet at en stor del av disse er eldre personer. Det er fullstendig uakseptabelt.

Har du en iPhone fra 2014, altså en iPhone 6, kan du like greit levere den på gjenbruksstasjonen. Den blir ikke lenger oppdatert, noe som gjør deg sårbar for hackere. Mobilen kan fortsatt brukes til å ringe med, men du bør ikke bruke den til sensitive oppgaver som å gå i nettbanken. Og ganske fort vil appene slutte å virke.

Din iPhone vil ikke lenger være en smarttelefon.

Har du neste generasjon, en iPhone 6s, som kom i 2015, kan du fortsatt oppdatere til iOS 15 og ha full sikkerhet, men allerede nå har Apple laget begrensninger på hvilke funksjoner som virker. Det er like før den også havner på gjenbruksstasjonen.

Nesten like ille er det for de som bruker iPad.

Utnytter eldre

Mange eldre bruker telefonen lite. De ringer, sender SMS/MMS og bruker sosiale medier og e-post. Det er ikke uvanlig at telefonen ser nesten ny ut, selv om den kan være seks-sju år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.