Digitalt frikort:

Nå trenger du ikke lenger dette

Dermed mottar du frikortet for helsetjenester inntil en uke før det ville ha kommet fram i posten.

Det gamle frikortet er nå snart historie. Foto: Bigitte Hoff Lysholm
Det gamle frikortet er nå snart historie. Foto: Bigitte Hoff Lysholm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvis du har registrert deg med kontaktinfo på Helsenorge.no, blir du heretter varslet via sms eller epost idet du når egenandelstaket og kvalifiserer til frikort for helsetjenester.

Siden 22. juni har Helfo, helsedirektoratets ytre etat med ansvar for informasjon og veiledning om helsetjenester, sendt ut totalt 90.000 vedtak om frikort. 66 prosent av disse har fått vedtaksbrevet om frikort digitalt på helsenorge.no og 7 prosent i digital postkasse (Digipost eller e-Boks). Av de som har fått frikort i denne perioden, er 70 prosent i aldersgruppen 50 år oppover.

Fortsatt mulighet for papir

– I løpet av 2020 skal vi gjøre frikortordningen fullstendig digital. Det skal være enkelt for innbyggere å sjekke status for egenandeler og å finne frikortet sitt på helsenorge.no. Vi gjør ordningen enklere for både innbyggere og behandlere, sier avdelingsdirektør Steinar Mathisen i Helsedirektoratet.

Hvis du synes dette høres komplisert ut, beroliger Mathisen med at du sjelden trenger å foreta deg noe som helst. Frikortet som du tidligere har fått tilsendt i posten og har hatt i lommeboka skal strengt tatt ikke være nødvendig i vise fram lenger: Både helsepersonell og apotekansatte kan enkelt sjekke om du er kvalifisert for frikort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.