Våre beste oppskrifter med lammekjøtt

Nam, nam – lam!

Akkurat nå er verdens beste lammekjøtt i butikkene. Det roper på mer enn bare den tradisjonelle fårikålen.

Allsidig lammekjøtt: Lammekjøtt spises over hele verden og det er uendelig mange gode oppskrifter med lam i hovedrollen. Foto: Synøve Dreyer
Allsidig lammekjøtt: Lammekjøtt spises over hele verden og det er uendelig mange gode oppskrifter med lam i hovedrollen. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Fårikål er en rett absolutt alle kan få til. Vi har feiret fårikålens dag og mange har kost seg med oppvarmet fårikål i dagevis.

Men når nå butikkene bugner av det flotteste norske lammekjøttet og tilbyr andre deler av dyret som ribbe, koteletter, kjøttdeig og bog, bør vi gjerne utvide repertoaret og overraske deg selv og dine nærmeste med en ny lammerett.

Sesongvare

Lammekjøtt er smaken av høst. Lammekjøtt skiller seg fra de andre kjøttslagene fordi det er sesongvare. Om høsten fylles butikkene med ferskt lammekjøtt og friske norske grønnsaker.

80 prosent av lammeslakten foregår om høsten. Av dette omsettes 60–70 prosent som ferskvare, og resten blir til pinnekjøtt og fenalår, eller holdt av til påske og sommer.

Slaktesesongen varierer fra distrikt til distrikt. I Rogaland blir lammene slaktemodne tidligere enn i Nord-Norge.

På den måten har vi rik tilgang på ferskt lammekjøtt fra august til helt ut i november, men hovedsesongen er i september og oktober.

I de fleste områdene går sauen på beite i cirka seks måneder, mange steder lenger. Det betyr at lammene beiter sammen med moren mesteparten av tiden fram til de slaktes om høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer