Fornye førerkort

Nei, det er ikke for seint å fornye - selv ikke etter nyttår

Frykt ikke, om du ennå ikke har fått fornyet det gamle førerkortet ditt. Du kan fremdeles fornye uten ekstra utgifter eller andre krav, også etter nyttår, men du kan bare ikke kjøre bil i mellomtida.

MÅ FORNYE FØRERKORT: Førerkort av Wien-modell 1 og 2 blir ugyldig 1. januar 2023, uansett dato på førerkortet. Navnet Wien-modell stammer fra Wien-konvensjonen 1968 om veitrafikk som fastsatte utformingen. Foto: Statens Vegvesen / NTB
MÅ FORNYE FØRERKORT: Førerkort av Wien-modell 1 og 2 blir ugyldig 1. januar 2023, uansett dato på førerkortet. Navnet Wien-modell stammer fra Wien-konvensjonen 1968 om veitrafikk som fastsatte utformingen. Foto: Statens Vegvesen / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har nesten ikke vært mulig å gå glipp av alle sakene om de gamle førerkortene som «går ut på dato» med nyttårsrakettene 1. januar 2023. Det handler om førerkortene av såkalt Wien-modell 1 og 2, lik de som er avbildet i toppen av denne artikkelen. Eller som Statens vegvesen informerer:

Førerkort større enn bankkort må fornyes før 1. januar 2023.

- Den som kjører med et førerkort som er større enn et bankkort etter nyttår, kan ilegges gebyr, sier rådgiver Ingrid Sørli i fagseksjon førerkort i Statens vegvesen til Vi.no.

Gebyret for å kjøre uten gyldig førerkort er på 5000 kroner. Fra 1. april 2023 kan man bli anmeldt for å kjøre med ugyldig førerkort.

For deg som har et gammelt Wien-førerkort som ennå ikke har fornyet, kan du fremdeles rekke det - om du finner en ledig time på trafikkstasjonen.

Og husk:

Du kan fremdeles fornye - også etter nyttår - uten at det koster deg noe ekstra eller at det stilles andre krav til deg. Det eneste du da må huske, er at du ikke kan kjøre bil i mellomtida, fra nyttår og fram til du har fått ordnet det nye førerkortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.