Slik printer du ut bildene

Nordmenn printet ut 43 millioner bilder i 2018

Vi elsker fysiske bilder, men vet du hvordan du får de ut fra mobilen og datamaskinen?

FYSISKE BILDER: Nordmenn er glade i å printe ut bildene sine. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB Scanpix.
FYSISKE BILDER: Nordmenn er glade i å printe ut bildene sine. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): En rykende fersk undersøkelse viser at vi elsker fysiske bilder. I fjor skrev vi ut 43 millioner av dem, i tillegg lagde vi 243.000 fotobøker, 4,3 millioner postkort og 290.000 bildekalendre.

- Disse tallene viser at fotointeressen hos nordmenn bare fortsetter å vokse. Folk har skjønt at man også kan skrive ut bildene man tar på mobilen, og vi ser at Instagram og andre bildeapper er med på å drive nordmenns interesse for foto, sier Jan A. Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Om du har bilder på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen er det enkelt å få bildene ut i fysisk format.

Her finnes det er rekke muligheter, som USB-kabel, overføring via e-post eller skylagring.

Les mer: Slik overfører du bilder fra mobilen til PC

Print ut selv, eller send til fotobutikk

For å printe bilder selv er det viktig med god oppløsning på skriveren din. Dårlig oppløsning gjør at bildet blir for pikselert, altså kornete og uklart. Skriveren varer som oftest lenge, det er særlig blekk og papir som er kostnadsdrivende.

1. Vanlig fotoskriver: Vanlige fotoskrivere kan gi deg forskjellige størrelser på bildene, og det er kanskje det beste alternativet å ha i hjemmet. Trådløst nettverk er nå standard, noe som gjør det enkelt å skrive ut fra en hvilken som helst datamaskin. De seneste modellene har dessuten støtte for utskrift fra smarttelefoner og nettbrett, som gjør at man slipper å ta veien om en datamaskin. Det er bare å laste ned gratis printerapp fra Google Play eller App Store.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer