Matpriser

Norge på topp ti-liste over matutgifter

Syns du mye av inntekten din går til å kjøpe mat? En britisk sammenlikning av matkostnader viser at vi bruker mer penger på mat enn i mange andre europeiske land.

MATPRISER: Norge har høye matpriser, og vi er på topp ti-lista over OECD-land hvor innbyggerne bruker størst andel av inntektene på mat. Foto: NTB
MATPRISER: Norge har høye matpriser, og vi er på topp ti-lista over OECD-land hvor innbyggerne bruker størst andel av inntektene på mat. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Norske matvarepriser har gjort et kraftig hopp den siste tiden, og vi må hele 40 år tilbake i tid for å finne et tilsvarende prishopp på mat. Men er det grunn til å klage på dyr mat? For hvor mye av lønna bruker vi nordmenn på mat sammenlignet med beboere i andre land?

Blant de dyreste på mat

Det britiske nettstedet Money har gjort en sammenlikning av prisnivået på mat i OECD-land, og også sett på hvor mye av inntektene man bruker på mat.

Deres oversikt viser at Norge kommer på tredjeplass over de høyeste matvareprisene, like bak Sveits og Sør-Korea. Våre nordiske naboer finner vi på fjerdeplass, åttendeplass, trettende- og sekstendeplass, i rekkefølgen Island, Danmark, Sverige og Finland.

Tilsvarende tall finner vi i Eurostats oversikt over priser på matvarer og ikke-alkoholholdig drikke fra 2020, der Norge har det høyeste prisnivået i Europa etter Sveits. Det aller høyeste prisnivået av alle europeiske land har vi på drikkevarer uten alkohol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer