Strømpriser nå

Norske strømpriser blant de høyeste i Europa?

Så mye betaler vi for strømmen sammenliknet med andre europeere.

STRØMPRISER: På grunn av et stort strømforbruk mener britiske Utiliity Bidder at nordmenn er blant de i verden som bruker mest penger på strøm. Men de høyeste strømprisene har vi nødvendigvis ikke. Foto: NTB
STRØMPRISER: På grunn av et stort strømforbruk mener britiske Utiliity Bidder at nordmenn er blant de i verden som bruker mest penger på strøm. Men de høyeste strømprisene har vi nødvendigvis ikke. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rekordhøye strømpriser de siste månedene har blant annet ført til at regjeringa har innvilget strømstøtte til folk flest på de siste strømregningene.

Og det er ikke uten grunn: Ifølge SSB var gjennomsnittlig strømpris for husholdningene, utenom avgifter og nettleie, på hele 108,1 øre per kilowatt-time i 4. kvartal 2021.

Dette er det høyeste prisnivået SSB har målt noensinne - siden de startet å måle strømpriser på kvartalsnivå i 1998.

Det er altså langt høyere strømpriser nå sammenliknet med det vi er vant til å betale for strøm her til lands.

Men hvordan er prisnivået sammenliknet med resten av Europa?

Dyrest strøm per husholdning?

Det britiske Utility Bidder har sammenliknet strømkostnadene i snitt for husholdninger på månedsbasis mellom forskjellige land i verden. Her kommer Norge på en klar andreplass, bare slått av Island som har enda høyere strømpriser enn oss, ifølge den britiske prissammenlikningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer