Fornye førerkort

Ny digital løsning for helseattest til førerkort

Statens vegvesen lanserer en ny, digital løsning for å sende inn helseattest til trafikkstasjonen for fornyelse av førerkort.

ELDRE SJÅFØR? Med den nye løsningen skal man kunne slippe å møte opp på trafikkstasjonen for å få førerkortet. Men foreløpig er det kun et utvalg leger som har tilgang til løsningen. Illustrasjonsfoto: NTB
ELDRE SJÅFØR? Med den nye løsningen skal man kunne slippe å møte opp på trafikkstasjonen for å få førerkortet. Men foreløpig er det kun et utvalg leger som har tilgang til løsningen. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tidligere i år lanserte Statens vegvesen en digital løsning for optikere og øyeleger for digital innsending av synsattester. Nå kommer også en digital løsning for å sende inn helseattester.

- Vi er stolte og glade over at Statens vegvesen i samarbeid med Helsedirektoratet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett nå tilbyr en digital løsning for å sende inn helseattester når du trenger det for å få førerkort, sier divisjonsdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen i en pressemelding.

Sjåfører som er over 80 år, samt yrkessjåfører og andre som har lastebil-og bussklasser er helseattest nødvendig for at du får fornyelse av førerkortet.

180 000 sjåfører kan slippe å møte opp på trafikkstasjonen

Tilbudet gjelder for alle utstedelser av førerkort der det kreves helseattest, når attesten er utstedt uten tidsbegrensninger. Ifølge Vegvesenet vil den digitale løsningen i første omgang være tilgjengelig for et lite utvalg legekontorer, fordi det er en del digital infrastruktur som må på plass hos legene før alle kan bruke tilbudet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer