Ny svindel: Politiet advarer foreldre med voksne barn

Flere foreldre med voksne barn er svindlet for over 30 000 kroner. - Nei! Barnet ditt har ikke puttet mobiltelefonen i vaskemaskinen, advarer Politiet.

SVINDEL: «Hei, mamma. Telefonen min havnet i vaskemaskinen. Jeg må betale noe, men kommer ikke inn på internettbanken min ... ». Dette er eksempel på svindelen som nå er i omløp igjen. Foreldre er svindlet for over 30 000 kroner. Foto: NTB/Shutterstock
SVINDEL: «Hei, mamma. Telefonen min havnet i vaskemaskinen. Jeg må betale noe, men kommer ikke inn på internettbanken min ... ». Dette er eksempel på svindelen som nå er i omløp igjen. Foreldre er svindlet for over 30 000 kroner. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Øst politidistrikt advarer nå innbyggerne om en ny bølge med svindel. Svindelen det nå er snakk om går ut på at svindlerne hacker din, eller i dette tilfellet ungdommens, Facebook- eller Instagram-konto for så å be kontaktene om penger - ved å utgi seg for å være den som er hacket.

Politiet har også tidligere advart om nettopp denne typen svindel.

Politiet Øst understreker at de som har blitt lurt av denne typen svindel, er foreldre med voksne barn som er over 18 år.

Fra tidligere vet vi at flere og flere eldre blir lurt også av SMS-svindel.

Svindlet for over 30 000 kroner

- Vi har igjen fått inn saker hvor foreldre mottar melding på appen WhatsApp/Signal fra en som utgir seg for å være deres barn. «Barnet» skriver at hun/han har fått nytt telefonnummer fordi mobiltelefonen havnet i vaskemaskinen ved et uhell. Forelderen blir så bedt om hjelp til å betale en regning som forfaller fordi barnet enda ikke har tilgang til nettbanken via sin nye telefon, forteller Øst politidistrikt på Facebook, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.