Hage

Plante i krukker: Ofte bortkastet å bytte jord

Bytter du alltid jord i utekrukkene? Det trenger du ikke, om du har god jord som utgangspunkt.

VÅRBLOMSTER: Må du alltid ha ny jord til nye blomster? Nei, sier ekspertene, i alle fall ikke dersom du har investert i god jord i utgangspunktet. Foto: NTB/Shutterstock
VÅRBLOMSTER: Må du alltid ha ny jord til nye blomster? Nei, sier ekspertene, i alle fall ikke dersom du har investert i god jord i utgangspunktet. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er snart tid for uteliv, hage og sommerblomster. Krukkene skal få nye planter og nytt liv. Og det er kanskje i år du virkelig skal få fart på grønnsakshagen - om den er i pallekarmer, i krukker eller i bakhagen?

Men hva gjør du egentlig med krukkejorda fra i fjor? Kaster du den ut?

Mange starter sommersesongen med å tømme ut gammel jord fra hagekrukkene - for deretter å fylle på med ny jord fra hagesenteret. Men det er helt unødvendig, ifølge ekspertene.

Du trenger ikke kaste den gamle krukkejorda

Kaster du alltid ut den gamle krukkejorda fra forrige sesong når du skal legge grunnlaget for ny hagesesong?

Det trenger du ifølge ekspertene ikke - i alle fall ikke om du investerer i god jord i utgangspunktet. Og med god jord mener vi her næringsrik jord som for eksempel blomsterjord - og ikke torvbasert jord.

Planterådgiver Tonje Bergh i selskapet Plantmania, som du kanskje også har sett som planteekspert på «Sommerhytta» på TV, har tidligere sagt til Vi.no at du helt fint kan gjenbruke krukkejorda fra i fjor:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer