Leve uten Facebook

Politisjefen skulle ønske at døtrene holdt seg unna Facebook

Har ikke profil der selv.

SKEPTISK: Tidligere PST-sjef og nåværende politidirektør Benedicte Bjørnland hadde ønsket at døtrene holdt seg unna Facebook, men har etter hvert akseptert dette som en tapt kamp. FOTO: Kåre M. Hansen/Politiet.
SKEPTISK: Tidligere PST-sjef og nåværende politidirektør Benedicte Bjørnland hadde ønsket at døtrene holdt seg unna Facebook, men har etter hvert akseptert dette som en tapt kamp. FOTO: Kåre M. Hansen/Politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det er rundt 12 år siden verdens største nettsamfunn for alvor ble en del av hverdagen vår. Siden da har Facebook utviklet seg som få andre selskaper i historien, fra et gutterom på Harvard til en bedrift verdt svimlende 552 milliarder dollar.

Men det har vært en humpete vei til toppen. Skandalene – bare fra de siste par åra – er for mange til å nevne. 9. mai i år publiserte en av Facebooks grunnleggere, Chris Hughes, et essay i New York Times med tittelen «Det er på tide å bryte opp Facebook». Mye av kritikken var rettet mot selskapets leder – og Hughes tidligere romkamerat – Mark Zuckerberg.

– Det er ingen presedens for hans mulighet til å overvåke, organisere og sensurere samtalene til to milliarder mennesker, hevder Hughes, som nå etterlyser statlig regulering av megaselskapet.

Les også: Det er to måter å kvitte seg med Facebook-kontoen på

3,4 millioner nordmenn på Facebook

Mark Zuckerberg, på sin side, hevdet at «framtida er privat» da den årlige Facebook-konferansen ble avholdt i California i månedsskiftet april/mai.

– Jeg vet at vi ikke har det beste ryktet i verden akkurat nå når det gjelder privatliv, for å si det mildt. Men jeg er dedikert til å gjøre dette riktig, sa Zuckerberg, og lovet et større fokus på kryptering og sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer