Leve uten Facebook

Politisjefen skulle ønske at døtrene holdt seg unna Facebook

Har ikke profil der selv.

SKEPTISK: Tidligere PST-sjef og nåværende politidirektør Benedicte Bjørnland hadde ønsket at døtrene holdt seg unna Facebook, men har etter hvert akseptert dette som en tapt kamp. FOTO: Kåre M. Hansen/Politiet.
SKEPTISK: Tidligere PST-sjef og nåværende politidirektør Benedicte Bjørnland hadde ønsket at døtrene holdt seg unna Facebook, men har etter hvert akseptert dette som en tapt kamp. FOTO: Kåre M. Hansen/Politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det er rundt 12 år siden verdens største nettsamfunn for alvor ble en del av hverdagen vår. Siden da har Facebook utviklet seg som få andre selskaper i historien, fra et gutterom på Harvard til en bedrift verdt svimlende 552 milliarder dollar.

Men det har vært en humpete vei til toppen. Skandalene – bare fra de siste par åra – er for mange til å nevne. 9. mai i år publiserte en av Facebooks grunnleggere, Chris Hughes, et essay i New York Times med tittelen «Det er på tide å bryte opp Facebook». Mye av kritikken var rettet mot selskapets leder – og Hughes tidligere romkamerat – Mark Zuckerberg.

– Det er ingen presedens for hans mulighet til å overvåke, organisere og sensurere samtalene til to milliarder mennesker, hevder Hughes, som nå etterlyser statlig regulering av megaselskapet.

Les også: Det er to måter å kvitte seg med Facebook-kontoen på

3,4 millioner nordmenn på Facebook

Mark Zuckerberg, på sin side, hevdet at «framtida er privat» da den årlige Facebook-konferansen ble avholdt i California i månedsskiftet april/mai.

– Jeg vet at vi ikke har det beste ryktet i verden akkurat nå når det gjelder privatliv, for å si det mildt. Men jeg er dedikert til å gjøre dette riktig, sa Zuckerberg, og lovet et større fokus på kryptering og sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.