Salg, julegaver, Black Week og Black Friday

- Råbillige priser bør få varselklokkene til å ringe

Ekspertene oppfordrer alle som skal handle på nett inn mot black week, black Friday og jul, om å være spesielt oppmerksomme. Mange får aldri varene de har betalt for.

SALG? Eksperter advarer spesielt om utenlandske nettbutikker og oppfordrer forbrukere til å sjekke ekstra nøye før de handler i ukjente nettbutikker fram mot jul. Foto: Shutterstock/NTB
SALG? Eksperter advarer spesielt om utenlandske nettbutikker og oppfordrer forbrukere til å sjekke ekstra nøye før de handler i ukjente nettbutikker fram mot jul. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Råbillige priser bør få varselklokkene til å ringe, sier leder for Virke e-Handel, Gerhard Anthun.

Dersom Virkes prognoser slår til, skal du og jeg bruke 16,5 milliarder kroner i løpet av kommende uke, «black week». På «selveste» black Friday skal vi fyre av gårde 3,3 milliarder norske kroner.

- Det er verdt å huske på ordtaket om at når noe er for godt til å være sant, så er det som regel det. Finner man en mobil eller annet til en veldig lav pris i en ukjent nettbutikk, bør man være ekstra forsiktig, råder Caroline Skarderud, jurist i Forbrukerrådet.

Med alle forbehold i bakhodet, er det også verdt å merke seg at det er én spesiell dag som utmerker seg som årets beste med tanke på rabatt og antall tilbud. Og skal du gå til innkjøp av Moccamaster eller robotstøvsuger, har vi sjekket hvor du får de absolutt beste prisene akkurat nå:

Netthandelen har økt mye under koronapandemien - og det er veldig mange over 55 år som har kastet seg på netthandelsbølgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.