Raser mot politikeres fremstilling av bestemødre

– De står på pressekonferanser og snakker om å få bestemor på iPaden. Jeg tror de snakker om bestemoren de selv hadde før i tida, sier Kari Østerud (59), bestemor og direktør ved Senter for seniorpolitikk. Hun er frustrert over politikernes omtale av bestemødre som hjelpeløse, og maner til holdningsendring.

VIKTIGE UNDER PANDEMIEN: Kari Østerud mener dagens bilde av bestemødre er forvrengt. - Under pandemien har vi hjulpet barn og barnebarn med å få hjulene til å gå rundt, påpeker hun. Foto: Øivind Haug
VIKTIGE UNDER PANDEMIEN: Kari Østerud mener dagens bilde av bestemødre er forvrengt. - Under pandemien har vi hjulpet barn og barnebarn med å få hjulene til å gå rundt, påpeker hun. Foto: Øivind Haug Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er en frustrasjon jeg har gått og kjent på. Bestemor blir sett på som en dame som står med en fot i graven, sier direktør for Senter for seniorpolitikk, Kari Østerud (59), til Vi.no.

Hun viser til pressekonferanser under coronapandemien der politikerne snakker om at folk må ringe bestemor fordi hun sitter hjemme alene. Samtidig må vi tenke oss om før vi besøker bestemor.

Østerud, som selv er mormor til to, kjenner seg ikke igjen i politikernes beskrivelser.

Nylig skrev hun en kronikk i VG med tittelen «Vi bestemødre er ikke nødvendigvis gamle, syke og elendige!» hvor hun adresserer antakelsen om at det å være bestemor er ensbetydende med å være hjelpeløs, sykelig og svak.

«Kanskje burde vi helst være isolert på egnede steder til hele pandemien er over», skriver hun.

– Ikke en diagnose å være bestemor

– De tenker på en bestemor i forklekjole, men sånn er det ikke. Det blir sagt veldig mye rart om besteforeldre. Men under pandemien har vi hjulpet barn og barnebarn med å få hjulene til å gå rundt. Det vet jeg om mange som har gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.