Pris på gravstell

Reagerer på prishopp på gravstell

– Jeg vil tro flere enn meg reagerer på dette, er leserens reaksjon på prisøkningen på gravstell i Nordre Follo: I år øker prisene med rundt 70 prosent.

GRAVSTELL: Nordre Follo øker prisene på gravstell betraktelig, noe Nordre Follo kirkelige fellesråd forklarer med tidligere underprising, og at både planter, jord og arbeidskraft er blitt dyrere. Illustrasjonsfoto: NTB
GRAVSTELL: Nordre Follo øker prisene på gravstell betraktelig, noe Nordre Follo kirkelige fellesråd forklarer med tidligere underprising, og at både planter, jord og arbeidskraft er blitt dyrere. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I år øker prisene med rundt 70 prosent. Det er fordi tjenesten fram til nå har vært underpriset og fordi både planter, jord og ikke minst arbeidskraften er blitt mye dyrere, forklarer Kirkelige fellesråd og Park og idrett i Nordre Follo kommune, skriver Østlandets Blad.

Det kirkelige fellesrådet skriver i sine prisopplysninger på nettsidene sine at prisene er justert blant annet med bakgrunn i økte priser fra utførende leverandør, det dreier seg om timeforbruk, lønnskostnad, og politisk vedtak om torvfri jord.

Prisene øker med 70 prosent

Prisen for sommerstell og vanning øker fra 900 til 1550 kroner, mens prisen for stell, vanning og planter går opp fra 1150 til 1950 kroner.

– Jeg vil tro flere enn meg reagerer på dette. Jeg skal alltids klare å betale for meg, men jeg ser for meg at en enslig minstepensjonist som plutselig får en sånn regning dumpende opp i fanget i disse tider hvor alt annet er blitt så dyrt, kan få litt av et sjokk, skriver en av ØBs lesere i en e-post til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.