Regjeringen skulle opprette Nav-ombud «snarest mulig», men lite har skjedd: - Fullstendig uholdbart

I 2021 ba Stortinget regjeringen om å opprette et eget, selvstendig Nav-ombud «snarest mulig». Men etter snart to år, har dette fremdeles ikke skjedd. – Det er fullstendig uholdbart og ikke godt nok, sier Mímir Kristjánsson.

ETTERLYSER NAV-OMBUD: Mímir Kristjánsson fra Rødt er kritisk til at regjeringen fremdeles ikke har opprettet et Nav-ombud, snart to år etter at Stortinget vedtok at det skulle regjeringen gjøre. Foto: NTB (Bildet er tatt i en annen anledning.)
ETTERLYSER NAV-OMBUD: Mímir Kristjánsson fra Rødt er kritisk til at regjeringen fremdeles ikke har opprettet et Nav-ombud, snart to år etter at Stortinget vedtok at det skulle regjeringen gjøre. Foto: NTB (Bildet er tatt i en annen anledning.) Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I mai 2021 bestemte Stortinget at det skulle opprettes et eget, selvstendig Nav-ombud snarest mulig, i følgende vedtak:

«Stortinget ber regjeringen snarest mulig å opprette et eget, selvstendig Nav-ombud og avklare en mulig samlokalisering med et av de andre ombudene for å dra nytte av felles faglige og administrative ressurser.»

Etter snart to år er Nav-ombudet fremdeles ikke etablert – noe både stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson i Rødt og Tor Bernhard Slaathaug, generalsekretær i Stiftelsen Rettferd, er svært kritiske til:

– Det er fullstendig uholdbart at ordningen med Nav-ombud fremdeles ikke er kommet på plass nærmere to år etter at et enstemmig storting vedtok å etablere et slikt ombud. Det er betegnende at når de folkevalgte vedtar noe som skal hjelpe trygda folk, så tar det år og dag å sette det ut i live, sier Kristjánsson til Vi.no.

Han varsler at Rødt vil ta dette opp i kontrollkomiteen, som i disse dager behandler hvordan regjeringen følger opp Stortingets vedtak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.