Våg å bruke internett

Så mange av oss bruker ikke Internett

Og det kan bli dyrt i lengden, mener forsker.

PÅ NETT: 90 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år bruker internett daglig. Men hver femte nordmann mellom 67 og 79 år ikke har internett. Foto: Scanpix.
PÅ NETT: 90 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år bruker internett daglig. Men hver femte nordmann mellom 67 og 79 år ikke har internett. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

De aller fleste av oss logger seg på Internett mangfoldige ganger for dagen, og for de fleste er det regelrett utenkelig å klare seg uten nett, spesielt i jobbsammenheng.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 90 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år bruker Internett daglig. To av tre bruker sosiale medier hver dag eller nesten hver dag.

I den samme undersøkelsen kommer det også frem at hver femte nordmann mellom 67 og 79 år ikke har Internett, trolig er det minst 200.000 nordmenn som ikke bruker Internett i det hele tatt.

Men internett blir stadig mer vanskelig å klare seg uten.

– Mer komplisert

Av de eldre som har tilgang til nett, er det mange som likevel har veldig liten kunnskap om hvordan de bruker internett og ny teknologi.

​– Tjenester som digitaliseres blir gjerne mer kompliserte og trøblete å bruke for dem som ikke benytter digitale kanaler, dersom man ikke samtidig vedlikeholder og opprettholder øvrige kontaktpunkter i tjenestereisen.

Det mener Miriam Begnum, forsker og universitetslektor ved Institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.