Kristinas barn har ikke sett besteforeldrene på over ett år:

– Sårt at de går glipp av store øyeblikk i barnas liv

Verden var så liten da Kristina Nergård (38) flyttet til Spania, Norge var jo bare en kort flytur unna. Det var før pandemien var et faktum. Nå har hun ikke sett sin egen mor siden jula 2019, og mormor har aldri møtt sitt yngste barnebarn.

GLAD I SPANIA: Kristina, Alejandro og barna stortrives i Marbella. De har ingen planer om å flytte med det første. – Det er fantastisk å bo her. Jeg savner familie og venner i Norge, men vi er veldig fornøyde her, sier hun. Foto: Privat
GLAD I SPANIA: Kristina, Alejandro og barna stortrives i Marbella. De har ingen planer om å flytte med det første. – Det er fantastisk å bo her. Jeg savner familie og venner i Norge, men vi er veldig fornøyde her, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Året som gikk, har vært både det beste og det verste. Vi ble så isolert fra resten av familien, men samtidig fikk vi et nytt familiemedlem, sier Kristina, som fødte sitt andre barn i oktober.

I bakgrunnen høres latinske toner, og treåringen roper på moren som snakker i telefonen med oss. Kjærligheten gjorde at hun havnet på solkysten. Den blide jenta fra Finnsnes i Nord-Norge og spanjolen Alejandro Jimenez Galindo (39) falt for hverandre da de begge studerte i Nederland for 15 år siden. I fem år har de bodd i den populære feriebyen Marbella, vakkert beliggende ved Middelhavet og velsignet med flotte strender.

Blandede følelser

Sist de traff øvrig familie, var i julen 2019. Det siste året har Kristina kjent veldig på savnet, midt oppe i sin egen lykke og familieforøkelse. Datteren Sofia kom til verden 1. oktober i fjor. Verken familien i Norge eller Spania har møtt henne, da de ikke har kunnet reise i frykt for coronaviruset. Storebror Marco (3) har heller ikke fått treffe besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer