Hvordan sliper jeg?

Seks tips som gjør slipejobben enklere

Slipepapir som holder lenger, mer effektiv sliping og mindre støv. Her er tipsene.

Rent slipepapir: Etter en runde med en rensekloss er slipepapiret klar for en runde til. Foto: Produsenten
Rent slipepapir: Etter en runde med en rensekloss er slipepapiret klar for en runde til. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Enten du sliper for hånd eller med maskin finnes det metoder for å gjøre slipingen mer effektiv. Noe av det mest irriterende er når du bruker slipemaskin og papiret pakker seg med kvae og malingsrester.

Første bud er riktig papir, start med grovt og bytt til finere.

Hold også igjen på hastigheten slik at papiret ikke går varmt. Likevel er det unngåelig at papiret pakker seg av og til. Da finnes det et produkt som gir papiret en ny sjanse: En rensekloss. Den fjerner slipestøv kvae og malingsrester som har kladdet til papiret. Da slipper du å bytte før det egentlig er utslitt.

Husk bare at en slik kloss må brukes med stor forsiktighet når slipemaskinen er i drift. Bruk alltid hansker og vernebriller

Les også: Er du klar for tidenes enkleste snekkerprosjekt?

Brette papiret

Sliper du for hånd er det selvsagt om å gjøre å få mest mulig ut av hvert ark. Da kan du brette det på følgende måte: Del arket i to like deler. Brett halvdelen i tredjedeler med slipeflaten ut.

Da får du litt mer å holde i når du sliper, og det er bare å brette ut en ny, ubrukt slipeflate etter hvert som papiret slites.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.