Slektsforskning

Slektsforskning: Her er nybegynnertipsene

Har du en forbryter i familien du ikke visste om? Eller kanskje en adelig? Slektsforskning kan gi deg spennende informasjon om dine forfedre.

FAMILIEHISTORIE: Karen Bendix Larsen har funnet ut mye om sin norske stamfar og familien som bodde i Nyhavn i København. Foto: Claus Peuckert
FAMILIEHISTORIE: Karen Bendix Larsen har funnet ut mye om sin norske stamfar og familien som bodde i Nyhavn i København. Foto: Claus Peuckert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Særlig én gren av familien dukker opp i Karen Bendix Larsens forskning: Familien bodde i Nyhavn i København. De fleste arbeidet med skipsfart. Stamfaren het Hans Hansen Anker, og kom fra Norge. Han fikk mellom fem og seks sønner i Danmark, men tilbrakte mesteparten av livet på havet før han døde av tropesykdom på øya Saint Croix som tilhørte den danske kolonien i Det karibiske hav.

– Plutselig blir historien levende og veldig nær. Min tipptippoldefar var på Saint Croix under slaveopprøret i 1849, et opprør som var med på å sette en endelig stopper for slaveriet, forteller Karen Bendix Larsen.

Det var hennes tante som introduserte henne for slektsforskning allerede i ung alder. Det var tanten som fortalte om den norske greina i familien som bosatte seg i Nyhavn i København i forrige århundre.

I mange år gikk det historier i familien om at tipptippoldefaren hadde tatt med seg en kvinne fra Karibien. I løpet av sin forskning på slekten oppdaget Karen imidlertid at denne historien var usann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer