Slik blir du en vinkjenner

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror!

VEDTATTE SANNHETER: Biff og rødvin, jordbær og champagne - får disse partnerne egentlig fram det beste i hverandre? Foto: Scanpix/Stockfoto
VEDTATTE SANNHETER: Biff og rødvin, jordbær og champagne - får disse partnerne egentlig fram det beste i hverandre? Foto: Scanpix/Stockfoto Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Det er lite som får prestasjonsangsten til å slå inn så hardt som vin. For plutselig kjenner alle noen som driver med vinsmaking og snakker om druesorter og duften av våt jord og sitrus. Du smatter med og kjenner bare … rødvin. Må det virkelig være så komplisert som «kjennerne» skal ha det til?

Tom R. Tyrihjell leder fagavdelingen i Vinmonopolet, og synes det er synd at mange opplever vin som et elitistisk felt.

– Da glemmer vi helt at vin er et landbruksprodukt, de som lager den er vanlige bønder. Det er andre ting som gjør vin utilgjengelig, påpeker han.

Selv er han ikke så opptatt av spesialutstyr. I skapet hjemme har han to ulike typer vinglass, mer trenger han ikke.

Økende kunnskap

Tyrihjell er opptatt av at vi skal våge å gå bort fra etablerte sannheter og fasiter om hvilken vin som passer til hvilken mat. Dette er noe det forskes på i fagavdelingen hos Vinmonopolet. For hvorfor serverer vi champagne til jordbær, hvordan ble egentlig rød bordeaux det vanlige følget til torsk, og er det egentlig rødvin som smaker best til biff med bearnaise?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.