Slik blir du kvitt reklame på mail, i postkassa og på telefon

Lei av telefonselgere og e-post med reklame? Dette kan du bli kvitt. Sjekk hvilke regler som gjelder og hva du må gjøre.

KILDE TIL IRRITASJON? Det kan være irriterende med oppringninger fra telefonselgere. Foto: NTB Shutterstock
KILDE TIL IRRITASJON? Det kan være irriterende med oppringninger fra telefonselgere. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Markedsføring over telefon er tillatt hvis du ikke har reservert deg i reservasjonsregisteret i Brønnøysundregistrene, eller direkte hos næringsdrivende, sier Ida Tomtum, juridisk rådgiver i Forbrukertilsynet til Vi.no.

Vil du slippe markedsføring over telefon, må du altså først registrere deg i reservasjonsregisteret til Brønnøysundregistrene. Her bør du også registrere telefonnummeret ditt. Næringsdrivende har nemlig plikt til å oppdatere ringelistene opp mot registeret.

Husk å presisere at du reserverer deg mot telefonsalg. Det må du også gjøre hvis du reserverer deg mot adressert reklame i postkassa. (Les mer om uønsket reklame i posten lenger ned i saken).

Her kan du reservere deg og lese mer om hvordan du reserverer deg i Brønnøysundregistrene. Her vil du også finne ofte stilte spørsmål om Reservasjonsregisteret.

Derfor skal du ta telefonen

Markedsføring over telefon er i strid med loven hvis du har reservert deg. Men: Næringsdrivende eller organisasjoner har lov til å ringe deg hvis du har et kundeforhold eller giverforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer