Enkel guide: Dele internett fra telefonen

Slik får du Wi-Fi hvor som helst

Du kan dele mobilnettet ditt med PC-en, nettbrettet og andre enheter, så lenger du har dekning for mobildata. Her viser vi deg hvordan.

PÅ REISE: Trenger du mer stabilt nettverk enn det for eksempel toget har, kan du lage ditt eget nettverk. Foto: Shutterstock
PÅ REISE: Trenger du mer stabilt nettverk enn det for eksempel toget har, kan du lage ditt eget nettverk. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): La oss si du vil jobbe på datamaskinen mens du sitter på i en bil eller en buss, eller at barnebarnet vil se på videoer på nettbrettet mens dere er på café.

Det er ikke alltid det finnes et raskt nok Wi-Fi-nettverk i nærheten, men det er imidlertid ikke noe problem med en såkalt «hotspot» med mobilen.

På iPhone heter det «Delt internett» og på Android «Tilkoblingspunkt».

Da skal telefonen din dukke opp som et nettverk på andre enheter, som kan koble til som om det var et vanlig Wi-Fi-nettverk.

Les også: Slik overfører du bilder fra mobilen til datamaskinen

Nettbrett med mobildata skal også kunne dele mobilnett, mens nettbrett som kun har mulighet for Wi-Fi-tilkobling naturligvis ikke har denne muligheten.

Du får beskjed dersom noen kobler seg til Wi-Fi-nettverket du har laget, og deres surfing vil trekkes fra din mobildata.

Altså kan det være lurt å være litt obs - det kan være fort gjort å bruke opp abonnementets inkluderte data dersom flere er koblet til samtidig, og gjør ting som krever mye mobildata, som for eksempel å streame video eller musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer