Enkel guide: Få større tekst på mobiltelefonen

Slik forstørrer du teksten på mobilen

Synes du det er vanskelig å lese teksmeldinger eller nyheter på mobilen? Slik løser du problemet.

STØRRE TEKST: Du kan forstørre teksten på iPhone ved å dra den hvite knappen nederst bortover skalaen. Foto: Shutterstock/ Skjermdump
STØRRE TEKST: Du kan forstørre teksten på iPhone ved å dra den hvite knappen nederst bortover skalaen. Foto: Shutterstock/ Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Mobilskjermer er i utgangspunktet små og kan gjøre tekst vanskelig å lese for de med nedsatt syn.

Heldigvis går det an å endre størrelsen på teksten, og her viser vi hvordan:

Større tekst på iPhone

Gå til «Innstillinger», trykk på «Generelt», «Tilgjengelighet» og til slutt «Større tekst».

Her kan man dra en sirkel over en skala for å velge tekststørrelse. Teksten over justerer seg etterhvert som man drar, for å vise hvor stor eller liten hver enkelt størrelse er. Skrur man på «Større skriftstørrelser» øverst, vil skalaen utvide seg (til høyre på bildet).

Les også: Overfør bildene fra mobil til PC

Slik får du «forstørrelsesglass» på iPhone

Gå inn på «Innstillinger», «Generelt», «Tilgjengelighet» og til slutt: «Zoom». Skru på «Zoom», og det dukker opp et slags forstørrelselsglass eller en boble.

Flytt den rundt på skjermen ved å dra i det lille «håndtaket» på rammen nederst. Tilpass den til dine behov ved å justere innstillingene lenger ned på skjermen.

Les også: Slik får du mobilen til å leve lenger

Forstørre tekst på Android-telefon

For å gjøre teksten større på Android går du også inn på «Innstillinger», «Skjerm» og velger «Skriftstørrelse». På samme måte drar man den lille blå sirkelen over skalaen, som ligger nederst på skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.