Hvordan komme i gang med Skype

Slik kan du treffe familien hver dag - selv om de bor langt borte

Hvordan komme i gang med Skype? Her får du oppskriften.

HOLD KONTAKTEN: Skype er en av flere chattetjenester som gjør at du kan snakke med familie og venner via datamaskin, mobil eller nettbrett. Få oppskriften på hvordan du kommer i gang med Skype i artikkelen under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HOLD KONTAKTEN: Skype er en av flere chattetjenester som gjør at du kan snakke med familie og venner via datamaskin, mobil eller nettbrett. Få oppskriften på hvordan du kommer i gang med Skype i artikkelen under. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det florerer av sosiale medier i dag, og den store fordelen med å være aktiv i en eller flere av kanalene er at man får holde kontakten med venner og familie, selv om man ikke møter dem så ofte.

Å chatte med bekjente, er fint, men naturlig nok har man ofte et ekstra behov for å snakke med familien ansikt til ansikt - da særlig dem man ikke får møte så ofte. Det er dette programmet Skype hovedsakelig handler om.

Er du usikker på hvordan du skal komme i gang med Skype?

Her får du oppskriften.

Slik får du Skype

Chatteprogrammet Skype er gratis å laste ned, og du kan tekste, eller ha lyd- og videosamtaler med bekjente både i inn- og utland. Skype kan du bruke via PC, mobil og nettbrett, du kan velge å kommunisere med én person eller ha gruppesamtale med flere på én gang.

Du får en litt bredere tjeneste dersom du velger å betale for et abonnement, men dette trenger du altså ikke å gjøre om du ikke har behov for det.

Skype er ikke så komplisert å lære seg å bruke. Jørgen Jacobsen fagredaktør hos Kode24.no, forklarer:

  • For nye Windows-maskiner er Skype allerede installert, på mobil laster du ned Skype fra app-butikken på telefonen din.
  • Har du en eldre Windows-maskin, kan du gå inn på nettadressen www.Skype.com/no og trykke på «Last ned» for å få programmet inn på maskinen. På Skypes startside får du også informasjon om hvordan du bruker de ulike funksjonene.
  • Du blir bedt om å bruke enten mobilnummer eller e-postadresse til å lage konto når du registrerer deg.
  • Bruker du mobilnummer får du en kode på mobilen din, som nok er tryggere enn e-postadresse.
  • I Skype finnes det et søk hvor du kan søke opp navn på kontakter du vil legge til slik at du kan kommunisere direkte med personen du legger til.

Når du har gjort dette, må vedkommende som får forespørsel fra deg, godkjenne deg også. Nå kan dere ta opp kontakten med hverandre, enten via teksting, ringing eller video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.