Billig på Coop, Kiwi eller Rema?

Slik kutter du matprisene

Kjøp billigprodukter og benytt deg av fordelsklubber som Æ, Trumf og Coop - men ikke ukritisk, råder ekspertene.

KUTT PRISEN MED Æ, TRUMF ELLER COOP: Bruker du fordelsklubbene til Rema, Coop og Kiwi/NorgesGruppen smart, kan du kutte prisene på mange varer - noe som kan bli tusener i løpet av året. Foto: Kristin Sørdal
KUTT PRISEN MED Æ, TRUMF ELLER COOP: Bruker du fordelsklubbene til Rema, Coop og Kiwi/NorgesGruppen smart, kan du kutte prisene på mange varer - noe som kan bli tusener i løpet av året. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Maten har blitt dyrere og butikkene forteller at vi handler sjeldnere og velger mer bevisst når vi er i butikken. Men hva med valg av butikk? De fleste vet at det er mye dyrere å handle på Meny enn på Kiwi og at lavpriskjedene Kiwi, Rema og Extra er ganske like på hyllepris.

Men vet du egentlig hvilken av lavprisbutikkene (om vi kan kalle dem det med dagens matpriser …) som er billigst dersom vi takker ja til alt av rabatter i fordelsklubbene? Er Æ, Trumf eller Coop-andel egentlig best? I denne artikkelen kan du se hva handlekurven koster både uten - og med - rabatter. Og ja, forskjellene kan utgjøre tusenlapper.

En tidligere meningsmåling hos Vi.no viser at drøyt halvparten (54 prosent) av oss er medlemmer i alle kundeklubbene, altså Æ, Trumf og Coop. Bare 7 prosent sier de ikke er medlem i noen av dem - og resten er medlemmer hos noen, men ikke alle.

Ifølge forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun, kan det absolutt lønne seg å melde seg inn i dagligvarekjedens kundeklubber - bare du i tillegg følger med på tilbud i ulike kjeder og handler der rabatten er best. Men pass på, advarer hun:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.