Mat og drikke

Slik lager du store, krystallklare isbiter

Med et par smarte grep klarer du å lure luftbobler og urenheter ut av isen.

Jålete: Nå kan du imponere med store, klare isbiter. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Jålete: Nå kan du imponere med store, klare isbiter. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Kunne du tenke deg å servere drikke med store, glassklare isbiter, er det grunn til å bruke litt tid på disse tipsene.

Les også: Derfor er det lurt å bore et ekstra hull i nøkkelen

Innfrysingen

Ifølge nettstedet alcademics.com vil vannet skyve luftbobler og urenheter foran seg når det fryser inn fra en side.

Vanlige isbiter er gjerne fulle av små luftbobler fordi vannet fryser inn fra alle sider av isbiten og fanger luftboblene i midten.

Vil du ha helt klare isbiter må du derfor gjøre noen enkle grep.

Les også: Smart snekkerbenk til aktive huseiere

Retningsstyrt

For å få vannet til å fryse i en bestemt retning, kan du fylle vann i en liten kjøleboks, eller lage en isolert form. Når den settes i fryseren, vil vannet fyse fra oversiden. Etter cirka et døgn har mesteparten av vannet frosset, men det vil være noen centimeter med vann i bunnen. Her vil luft og urenheter samle seg.

Les også: Jo da, du kan dra ut spikeren med drillen

Slik gjør du

Det er lurt å fylle vannet i en pose slik at du kan løfte ut isblokken og sjekke. Når de øverst fem centimeterne er frosset tar du den ut og deler opp i store biter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.