Visne planter etter ferien

Slik redder du ferieslitne stueplanter

Har stueplantene dine hatt en røffere ferie enn deg? Slik vekker du dem til live igjen.

VISNE PLANTER ETTER FERIEN? Planter som har vært alene hjemme i ferien, kan trenge litt ekstra stell for å vekkes til live igjen. Her får du ekspertens beste råd. Foto: NTB
VISNE PLANTER ETTER FERIEN? Planter som har vært alene hjemme i ferien, kan trenge litt ekstra stell for å vekkes til live igjen. Her får du ekspertens beste råd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å reise bort på sommerferie kan være deilig, men det er noe fint med å komme hjem igjen også og starte på hverdagen igjen. Og har man vært borte lenge, er det nesten alltid litt spenning knyttet til å låse seg inn i huset for første gang på noen uker: Hvordan står det til der inne nå? Har stueplantene overlevd tiden hjemme alene?

Tja. Overlevd har de kanskje, men det er ikke fritt for at mange av dem henger med nebbet og ser både bleke, pjuske og slitne ut. Da er det lett å ile til med en diger bøtte vann - men er det egentlig den beste løsningen?

Sjekk før du vanner

Ikke nødvendigvis, advarer planteekspert Anders Røyneberg. Han er forfatter av bøkene Plantebonanza og Plantelykke, og står bak den populære instagramprofilen @arcticgardener.

- Det første man må gjøre, er å sjekke om jorda er tørr eller våt. Som regel er det uttørking som er problemet, men det kan også hende at man har overvannet før man reiste bort. Derfor må man alltid sjekke, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.