
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Sliter du med å finne noe spennende å server som forrett?
Hovedrett og dessert til en festmeny er ofte enkelt å bestemme, men mange sliter med å finne en passende forrett som kan innlede måltidet.
Se flere oppskrifter: Prøv en uke uten kjøtt
Suppe og klassikere
Suppe er perfekt forrett, og kokes den på grønnsaker, passer den til hovedretter med både kjøtt og fisk.
Røkelaks og eggerøre er en kjent klassiker, og mange minnes rekecocktailen.
Tidligere var det vanlig å servere en varm klar buljongsuppe eller «consommé » som var kokt på kraftbein fra storfe, før oksesteken kom på bordet.
Var det fisk som hovedrett ble det kokt kraft på avskjæret fra fisken, som så ble brukt i en fiskesuppe som ble servert før fisken kom på bordet.
Les også: En uke med hjemmelaget kosemat
Valgfrihet
Vi trenger ikke følge «skikk og bruk» , så lag den forretten du synes passer best i din meny. Hele poenget med forretten er at den skal være en appetittvekker. Pass på å ikke lage for store porsjoner, og spander gjerne på litt pynt, for eksempel friske urter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger