Solgte alt, flyttet til gatebarn i Brasil

Da Inger dro ut for å redde gatebarn, reddet hun også seg selv. - Det var vanskelig å rette ryggen i en barndomsby der alle visste alt om deg, sier hun.

STORT HJERTE: – Legen sier det er blitt for stort for kroppen, det pumper dårlig. Jeg har det for meg hver gang – siste besøk hjemme, sier Inger som er på julebesøk i gamlelandet.

Foto: Siv-Elin Nærø
STORT HJERTE: – Legen sier det er blitt for stort for kroppen, det pumper dårlig. Jeg har det for meg hver gang – siste besøk hjemme, sier Inger som er på julebesøk i gamlelandet. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Hvordan går det i Brasil, Inger?

Utenfor Coop, på kjøpesenteret på Moa i Ålesund, sitter en 72 år gammel dame med innsamlingsbøsse, loddbok og overdådig gevinstsamling. På bordet ligger albumet som bildelegger et ekstraordinært liv. Folk tar henne i hånda. En mann stryker henne over kinnet. Og Inger forteller.

– Jeg har fått åtte flotte barnebarn! Ungene jeg adopterte er blitt foreldre. Det er dem jeg kjemper for nå.

Inger Berit Harrington er journalisten som i 1988 solgte alt hun eide for å bli gatebarnmamma i Brasil, adoptere fra nederste hylle. Barn som ingen ville ha. Unger som vil være avhengig av henne til hun stuper. Nå er hun på julebesøk i Ålesund, og kanskje er hun den stolteste bestemoren i vestlandsbyen.

– Sønnesønnen min, Markus, tar gastronomiutdanning, og Ingermary vil studere reiseliv. Analu (8) er født med ryggmargsbrokk og sitter i rullestol, men treneren ved idrettsprogrammet på skolen mener hun er et skyttertalent som kan nå langt. Til jul får hun sin egen konkurransebue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer