
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Nordmenn kaster i snitt over 40 kilo mat per person hvert år. Det utgjør mye i kroner og øre for en gjennomsnittlig husholdning. Og med økte matvarepriser i betraktning, er det ekstra gode grunner til å bli bedre på å bruke matrestene, og unngå matsvinn.
Der har vi mye å lære av de eldste, som er de som kaster minst mat her til lands.
Spar 10 000 kroner i året
I gjennomsnitt kaster norske forbrukere 41,3 kg mat hver i året, dette utgjør i snitt 2330 kroner per person, ifølge Matvett. De har sammen med Norsk institutt for bærekraftsforskning regnet ut sparepotensialet hos norske husholdninger, dersom de kaster mindre mat:
- Single kan spare kr 5 928 i året på å ikke kaste mat
- Par kan spare kr 7 520 i året på å ikke kaste mat
- Familier kan spare kr 10 681 i året på å ikke kaste mat
- Å kutte matsvinnet er viktig for miljøet, men monner også for lommeboka, sier Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef i Matvett til Vi.no.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger