Hvordan handle smart og billig?

Spar tusenvis på mat ved å følge disse rådene

Ifølge Matvett har vi mye å lære av de eldre når det gjelder å unngå matsvinn. Gevinsten er at man kan spare mye penger på at mindre mat går i søpla.

BRUK OPP MATVARENE: Handler du færre råvarer og passer på å bruke opp det du har, slipper du at mat blir dårlig og må kastes. Foto: NTB
BRUK OPP MATVARENE: Handler du færre råvarer og passer på å bruke opp det du har, slipper du at mat blir dårlig og må kastes. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nordmenn kaster i snitt over 40 kilo mat per person hvert år. Det utgjør mye i kroner og øre for en gjennomsnittlig husholdning. Og med økte matvarepriser i betraktning, er det ekstra gode grunner til å bli bedre på å bruke matrestene, og unngå matsvinn.

Der har vi mye å lære av de eldste, som er de som kaster minst mat her til lands.

Spar 10 000 kroner i året

I gjennomsnitt kaster norske forbrukere 41,3 kg mat hver i året, dette utgjør i snitt 2330 kroner per person, ifølge Matvett. De har sammen med Norsk institutt for bærekraftsforskning regnet ut sparepotensialet hos norske husholdninger, dersom de kaster mindre mat:

  • Single kan spare kr 5 928 i året på å ikke kaste mat
  • Par kan spare kr 7 520 i året på å ikke kaste mat
  • Familier kan spare kr 10 681 i året på å ikke kaste mat

- Å kutte matsvinnet er viktig for miljøet, men monner også for lommeboka, sier Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef i Matvett til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer