Matsvinn

Spar tusenvis på matbudsjettet

Klarer du å legge om vanene så du unngår å kaste mat kan dette utgjøre mange tusen kroner på matbudsjettet årlig.

MATVAREPRISER: Syns du maten er blitt dyr, bør du bli flinkere til å bruke opp middagsrestene. Slik kan du spare mange tusen kroner i året på matutgifter. Foto: NTB
MATVAREPRISER: Syns du maten er blitt dyr, bør du bli flinkere til å bruke opp middagsrestene. Slik kan du spare mange tusen kroner i året på matutgifter. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De fleste av oss har kjent på at matprisene har gått opp den siste tiden. Og for de fleste av oss er det en måte å kutte i matbudsjettet på: Ved å kaste mindre mat.

For mye av maten som vi allerede har betalt for, havner i søpla.

Kaster mat for 10 000 kroner

- I gjennomsnitt kaster norske forbrukere 41,3 kg mat hver i året. Det er unge voksne og småbarnsforeldre som kaster mest, forteller Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef i Matvett til Vi.no.

Det er grytemat og tallerkenrester og andre rester, frukt og grønnsaker og brød og andre bakervarer som i hovedsak havner i søpla, viser tall fra 2020.

- I gjennomsnitt kaster vi mat for 2330 kroner per hode per år, forteller Schrøder videre.

Dette utgjør cirka 9300 kroner i året for en familie på fire, og med økende matvarepriser vil det tallet antakelig stige i 2022.

Sjeføkonom Carl Eckerdal i det svenske Livsmedelsföretagen mener mat er blitt noe man har et bruk og kast-forhold til i land som Sverige og Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer