EU-krav til energieffektivisering av boliger

Støtteordninger for boligeiere etter nye EU-krav: - Savner initiativ fra regjeringshold

Nye EU-krav om energieffektive boliger kan ramme norske boligeiere med en sjokkregning for oppgraderinger. Huseierne foreslår en rekke støtteordninger som skal kunne hjelpe boligeiere - men etterlyser initiativ fra regjeringshold.

ENERGIKRAV KAN GI MILLIONREGNING: Kostnadene for oppgradering av bolig til energistandarden som foreslås i nye EU-krav, kan gi norske boligeiere millionregning. Nå etterlyser Huseierne at regjeringen kommer på banen med støtteordninger, så raskt som mulig. Foto: Christiane Y. Vibe/Huseierne
ENERGIKRAV KAN GI MILLIONREGNING: Kostnadene for oppgradering av bolig til energistandarden som foreslås i nye EU-krav, kan gi norske boligeiere millionregning. Nå etterlyser Huseierne at regjeringen kommer på banen med støtteordninger, så raskt som mulig. Foto: Christiane Y. Vibe/Huseierne Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

EU jobber med nye krav til energieffektivisering av boliger som ekspertene frykter kan gi norske boligeiere millionregning. Men på tross av nyhetsoppslag denne uka: Dette er ikke vedtatt ennå – og mye gjenstår fremdeles før det er klart for innføring i Norge.

Men at det kommer regler, er bare sikrere ettersom saken behandles videre i EU-systemet, sier Carsten Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne, som poengterer at selv om det ikke er klart hva kravene blir, så kommer det krav.

Huseierne har tidligere beregnet at de første kraveene, om at alle boliger minst må ha energiklasse F i 2030, vil ramme rundt 200 000 eneboliger og tomannsboliger i Norge.

Og for å nå dette, mener Huseierne det er viktig for myndighetene å komme på banen med støtteordninger raskt, slik at man unngår press på både håndverkere og priser. Vi forteller nærmere om hvilke støtteordninger de foreslår nedenfor.

De poengterer også at det er viktig at det kommer støtteordninger som forhindrer at man får et A-lag av de som har råd til å energieffektivisere - og et B-lag av de som ikke har råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer